BUFFÈ
Varje dag serverar vi Tornedalsk laxsoppa efter mamma Margits recept.
Salladsbuffé med flera goda sallader, hembakad lingonlimpa, flatbröd, tunnbröd och smör. Kaffe och kaka
Måndag: Nötgryta med pärllök, duchessepotatis med dill
Tisdag: Kycklingfilé med solrosfrön, aprikos samt äppel- och lingonchutney, råris med grönsaker
Onsdag: Revbensspjäll marinerade i lokalt öl och örter med BBQ-sås, potatismos
Torsdag: Grillade kycklinglårfilé marinerade i Pesulas senap, vitvinssås med paprika och Västerbottenost, ris med grönsaker
Fredag: Rumpstek med skogssvampssås, matvete med rostad lök och örter
Lördag: Långbakad fläskfilé med karamelliserad lök och med rosmarinsås, rostad potatis
Söndag: Rostad och bräserad lammstek med fyllig sås, Potatisgratäng
PRIS: 260 SEK / pers. 6-12 åriga 130 SEK / barn
Alla rätter och sallader är gluten och laktosfria
Vi har även ett vegan alt. vegetariskt alternativ.
Det går också att välja á la carte-lunch
VARMRÄTTER
| Rökt Kukkolasik med gräddfilssås och potatis. GF, LF | 260:- |
| Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk rätt
Gravad lax, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis, örtolja samt smörkopp med lök och örter. GF, LL |
270:- |
| Kukkolaburgare Hamburgare (välj mellan nötkött, lax eller vegetarisk) serverad med picklad rödlök, krispsallad, Västerbottenost, tomat, rotfruktschips, vitlökssås, coleslaw. LF
|
240:- |
BARNMENY
| Dopp i Kopp – rökt sik och smörkopp. GF, LL | 95:- | |
| Pannkakor 3 st/6 st med grädde och hallonsylt. LF | 69:-/99:- | |
| Köttbullar 6 st/12 st med gräddsås, potatismos och rårörda lingon. GF, LF | 69:-/99:- | |
|
PIZZA |
||
| Kallrökt polarregnbåge, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, toppad med Nordica mix. | 185:- | |
| Norrländsk kebab: strimlat renkött, tomatsås, mix av mozzarella och cheddar, serverad med vitlökssås. | 185:- | |
| Skinkpizza: tomatsås, skinka, mix av mozzarella och cheddar. | 150:- | |
| Margarita: tomatsås, mix av mozzarella och cheddar.
(vegansk på begäran) |
120:- | |
| Vegetarisk rom-pizza: röd tångkaviar, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, blandande gröna blad och rostade solrosfrön. VEG | 150:- | |
| Sikromspizza med crèmefraiche, potatis, och rödlök. | 395:- | |
| Smörgåsar på hembakad lingonlimpa | |
| Siksallad på rökt sik, med sikrom
Gravad lax Ost och skinka
|
145:-
145:- 110:- |
| DESSERT
|
|
| Vaniljglass med hjortron och vispgrädde. GF | 169:- |
| Hallonsorbet med hallon sås, rabarbersylt och vispgrädde. GF LF
(Mjölkfri på begäran) |
139:- |
| Chokladpralin
Handgjorda praliner |
59:- |