Sommar lunch i Kukkolaforsen
Lunchmeny sommar 2025
Varje dag serverar vi Tornedalsk laxsoppa efter mamma Margits recept.
Salladsbuffé med flera goda sallader, hembakad lingonlimpa, flatbröd, tunnbröd och smör. Kaffe och kaka
Måndag Nötgryta med pärllök, duchessepotatis med dill
Tisdag Kycklingfilé med solrosfrön, aprikos samt äppel- och lingonchutney, råris med grönsaker
Onsdag Revbensspjäll marinerade i lokalt öl och örter med BBQ-sås, potatismos
Torsdag Grillade kycklinglårfilé marinerade i Pesulas senap, vitvinssås med paprika och Västerbottenost, ris med grönsaker
Fredag Rumpstek med skogssvampssås, matvete med rostad lök och örter
Lördag Långbakad fläskfilé med karamelliserad lök och med rosmarinsås, rostad potatis
Söndag Rostad och bräserad lammstek med fyllig sås, Potatisgratäng
PRIS: 260 SEK / pers. 6-12 åriga 130 SEK / barn
Alla rätter och sallader är gluten och laktosfria
Vi har även ett vegan alt. vegetariskt alternativ.
Det går också att välja á la carte-lunch
VARMRÄTTER
Rökt Kukkolasik med gräddfilssås och potatis. GF, LF | 260:- |
Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk rätt
Gravad lax, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis, örtolja samt smörkopp med lök och örter. GF, LL |
270:- |
Kukkolaburgare Hamburgare (välj mellan nötkött, lax eller vegetarisk) serverad med picklad rödlök, krispsallad, Västerbottenost, tomat, rotfruktschips, vitlökssås, coleslaw. LF
|
240:- |
BARNMENY
Dopp i Kopp – rökt sik och smörkopp. GF, LL | 95:- | |
Pannkakor 3 st/6 st med grädde och hallonsylt. LF | 69:-/99:- | |
Köttbullar 6 st/12 st med gräddsås, potatismos och rårörda lingon. GF, LF | 69:-/99:- | |
PIZZA | ||
Kallrökt polarregnbåge, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, toppad med Nordica mix. | 185:- | |
Norrländsk kebab: strimlat renkött, tomatsås, mix av mozzarella och cheddar, serverad med vitlökssås. | 185:- | |
Skinkpizza: tomatsås, skinka, mix av mozzarella och cheddar. | 150:- | |
Margarita: tomatsås, mix av mozzarella och cheddar.
(vegansk på begäran) |
120:- | |
Vegetarisk rom-pizza: röd tångkaviar, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, blandande gröna blad och rostade solrosfrön. VEG | 150:- | |
Sikromspizza med crèmefraiche, potatis, och rödlök. | 395:- | |
Smörgåsar på hembakad lingonlimpa | |
Siksallad på rökt sik, med sikrom
Gravad lax Ost och skinka
|
145:-
145:- 110:- |
DESSERT
|
|
Vaniljglass med hjortron och vispgrädde. GF | 169:- |
Hallonsorbet med hallon sås, rabarbersylt och vispgrädde. GF LF
(Mjölkfri på begäran) |
139:- |
Chokladpralin
Handgjorda praliner |
59:- |