Sommarens Aktiviteter

Fiske, vandring eller golf? Sommaren bjuder på en uppsjö av äventyr att ta del av.

Sommaren vid Kukkolaforsen är som en symfoni av liv och aktiviteter som återspeglar den soliga och vibrerande årstiden. Sommaren är en tid då älven och dess omgivningar öppnar upp sig för en mängd aktiviteter, från bastuäventyr till kulturella upplevelser, vilket skapar en atmosfär av glädje och samhörighet. Håvfiske, bastubad, god mat eller varför inte en golfrunda mitt i natten, sommarnätterna fylls med ljusa kvällar och en känsla av gemenskap.

Sommarens aktiviteter

Se hela årets aktiviteter
Sikhåvning i Kukkolaforsen
Fiske

Håvfiske

Fisket vid Kukkolaforsen har under många århundraden varit av stor betydelse för ortens befolkning. Än idag bedrivs sikfiske med håv från båtar och bryggor.
För kropp och knopp

Bastuäventyr

På Kukkolaforsen kan du njuta av flera olika typer av bastubad i en naturlig miljö.
Midsummer celebrations

Upplev Traditionellt Midsommarfirande i Kukkolaforsen

Fira midsommar vid Kukkolaforsen 2024 med aktiviteter för hela familjen och vår populära midsommarbuffé. Välkommen!
rafting in kukkola rapids
Adrenalin boost

Forsränning

Forsränning är en av "engång i livet upplevelser"!
Det unika fisket

Sikfesten

Sikfiske i Kukkolaforsen är inte vilket fiske som helst. Här används en metod, med långskaftad håv, som har anor från 1500-talet.
Ta med handuken
Bastuäventyr

Ta mé handduken

Upplev Kukkolaforsens härliga bastur
Matupplevelsen

Dinner on the river

Upplev närheten till vattnet och den brusande älven. Närmare de virvlande strömmarna i Kukkolaforsens brus kommer du inte.
Temadag 19 augusti

Nationalälvsdagen

Nationalälvdagen är en hyllning till de fria nationalälvarna. Forsfärd i båtar med facklor till tonerna av Nationalälvs hymn.
Hole in one

Golf

18-håls golfparadis som sträcker sig över gränsen mellan Finland och Sverige längs det fridfulla Torneälvsdeltat
Expedition

Vandring

Besök en av mätpunkterna (Perävaara) i Struves meridianbåge. Hela projektet är upptaget på Unescos världsarvslista. Promenaden är ca 1 km efter en smal stig i skogsterräng.

Sikhalstring

Sikhalstring vid Kukkolaforsen: En Smakfull Upplevelse av Lokal Tradition
Kulturguidning

Guidning i Kukkolaforsen kulturområde

Tornedalens och Kukkolas historia går inte att berätta utan att prata om fisket, människorna och livet kring älven. Den rika, mäktiga älven var och är en självklar del av livet och försörjningen.
strandfiske i kukkolaforsen
Fiske

Fiska

Fiske på Kukkolaforsen inte bara en sport, det är en helhetsupplevelse som förenar naturens skönhet, spänningen i fisket och gemenskapen bland likasinnade.

Se mer av vårt utbud här

Hotell

Vi erbjuder olika typer av logimöjlighet på Kukkolaforsen. Njut av våra bekväma och charmiga hotellrum, stuglägenheter eller sviter, alla med utsikt över Torne älv. När du bor hos oss ingår alltid bastu och du bor harmonin i naturen, atmosfären och kulturen som finns här i Tornedalen.

Stugor

Vi erbjuder olika typer av stugor med allt från hotellstandard för upp till 4 personer till enklare sommarboende med självhushåll för 2 personer.
Restaurang med utsikt

Restaurang

Smakupplevelser vid forsens brus!