flugfiske i kukkola

Fiska

Kukkolaforsen är känd för sitt klara vatten och rika bestånd av fisk.

Kukkolaforsen är en förtrollande plats i Torne älv som lockar både spö- och sportfiskeentusiaster från när och fjärran. Med sitt klara vatten och rika bestånd av bland annat lax erbjuder forsarna en unik upplevelse för fiskeälskare. Upplev allt ifrån lugnt strömmande vatten till de mer utmanande delar av älven där du får kämpa med forsens styrka för att landa dina troféfiskar. Oavsett om man är en erfaren fiskare eller nybörjare erbjuder Kukkolaforsen en magisk plats att utforska och uppleva det bästa av det norrländska fiskelivet.

strandfiske i kukkolaforsen

Fiskäventyr i Kukkolaforsen

Upplev spännande fiskedagar i Kukkolaforsen, laxens första stopp på vägen upp längs älven. Här har du goda möjligheter att fånga lax och uppleva en minnesvärd laxkamp. Det är inte ovanligt med laxar på 10 kilo eller mer. I Kukkolaforsen kan du använda både spinnfiske och flugfiske.

Det är omöjligt att prata om historien kring Torneälvdalen och Kukkola utan att nämna fiske. Här finner du klassiska tjärade forsbottnar och unika lokala fiskemetoder. Besök fiskemuseet i Kukkolaforsen och lär dig mer om fiskarkulturen längs Torneälven.

Bo bekvämt vid Kukkolaforsen, bredvid den strömmande älven. Kukkolaforsen är även basen för Svenska Bastuakademien och erbjuder ett brett utbud av bastur, från traditionella rökbastur till nordamerikanska svetthyddor.

Se mer av vårt utbud här

Hotell

Vi erbjuder olika typer av logimöjlighet på Kukkolaforsen. Njut av våra bekväma och charmiga hotellrum, stuglägenheter eller sviter, alla med utsikt över Torne älv. När du bor hos oss ingår alltid bastu och du bor harmonin i naturen, atmosfären och kulturen som finns här i Tornedalen.

Stugor

Vi erbjuder olika typer av stugor med allt från hotellstandard för upp till 4 personer till enklare sommarboende med självhushåll för 2 personer.

Restaurang

Smakupplevelser vid forsens brus!