Kukkolaforsen - Bastun och sikens rike

Höstens Aktiviteter

Kultur, bastu och skogspromenad. Hösten är utmärkt för en paus i vardagen.

Hösten vid Kukkolaforsen är som en målning i varma nyanser och en kör av knastrande löv under fötterna. Det är en tid då naturen förvandlas och skapar en atmosfär av lugn och förändring. Lövverket antar gyllene och röda toner som speglar sig i älven och den låga solen blir som guld i forsen. Vandringarna i de omkringliggande skogarna blir magiska under hösten. Njut av naturens färger och andas in den friska höstluften med varje steg.

Höstens aktiviteter

Se hela årets aktiviteter
För kropp och knopp

Bastuäventyr

På Kukkolaforsen kan du njuta av flera olika typer av bastubad i en naturlig miljö.
Sikhåvning i Kukkolaforsen
Fiske

Håvfiske

Fisket vid Kukkolaforsen har under många århundraden varit av stor betydelse för ortens befolkning. Än idag bedrivs sikfiske med håv från båtar och bryggor.
Hole in one

Golf

18-håls golfparadis som sträcker sig över gränsen mellan Finland och Sverige längs det fridfulla Torneälvsdeltat
Kulturguidning

Guidning i Kukkolaforsen kulturområde

Tornedalens och Kukkolas historia går inte att berätta utan att prata om fisket, människorna och livet kring älven. Den rika, mäktiga älven var och är en självklar del av livet och försörjningen.
Kulturhistoria året runt

Kukkolaforsen museum

På kukkolaforsens område finns det två museum att besöka. Ett Fiskemuseum och ett Bastumuseum

Sikhalstring

Sikhalstring vid Kukkolaforsen: En Smakfull Upplevelse av Lokal Tradition
Expedition

Vandring

Besök en av mätpunkterna (Perävaara) i Struves meridianbåge. Hela projektet är upptaget på Unescos världsarvslista. Promenaden är ca 1 km efter en smal stig i skogsterräng.

Sauna Spa & Yoga

Se mer av vårt utbud här

Hotell

Vi erbjuder olika typer av logimöjlighet på Kukkolaforsen. Njut av våra bekväma och charmiga hotellrum, stuglägenheter eller sviter, alla med utsikt över Torne älv. När du bor hos oss ingår alltid bastu och du bor harmonin i naturen, atmosfären och kulturen som finns här i Tornedalen.

Stugor

Vi erbjuder olika typer av stugor med allt från hotellstandard för upp till 4 personer till enklare sommarboende med självhushåll för 2 personer.

Restaurang

Smakupplevelser vid forsens brus!