För kropp och knopp

Basta hos oss i en naturlig miljö

VIP-bastu: upp till ca 25 pers

Bya-bastu: upp till ca 60 pers

Hot-tub: varma utomhusbad

Rökbastu: en magisk, mjukare ånga

Saunabuffét: speciellt framtagen mat som passar bra med bastu

I bastus serviceavgift ingår handdukar, lättdrycker, städning, tillgång till relaxavdelning.

På Kukkolaforsen kan du njuta av flera olika typer av bastu i en naturlig miljö.

VIP-bastu
I relaxrummet finns en mysig öppen spis och bekväma fåtöljer som du kan sitta i och koppla av mellan och efter att du har upplevt bastun. Själva bastun är en torrfurabastu med ett 18 kWh elektrisk aggregat. Basturummet är en åttkantig bastu med ryska torrfura på väggarna. På terrassen finns två vedeldade bad i rostfritt stål. Från spången som leder ner till älven kan du ta ett dopp i det härliga vattnet i Kukkolaforsen.

Byabastu
I denna handbilade timmerbastun finns det tillräckligt med plats för cirka 60 personer att uppleva de mjuka bastuångorna samtidigt. Det är en vedeldad ugn och det är den största ugnen i Sverige och har över 2300 kg sten för att lagra eldens värme. Upplevelsen av ångan är speciell eftersom volymen i basturummet får luften att fyllas med syre blandat med bastuånga. Utanför, på terrassen, finns en mysigt vedeldat bad med plats för 10 personer och hela anläggningen har utsikt över Kukkolaforsen.

Vedeldade bad (Hot-tub)
Vedeldade badtunnor där du kan uppleva den totala avslappningen under den öppna himlen och med ljudet av forsen i bakgrunden. Våra bad rymmer 10-12 personer och värms till ca 40 ° C. Vi använder färskt rent vatten för varje bad. Vi har flera bad och de är gjorda av både trä och rostfritt stål.

Rökbastu
Detta är själva ursprunget till bastun men i motsats till dagens moderna bastur har rökbastun ingen skorsten på insidan. I stället finns det en extra stor mängd stenar i ugnen som ackumulerar värmen från elden. Eftersom det inte finns någon skorsten fyller röken rummet när bastun eldas, vilket ger en doft av rök i rummet och små partiklar i luften. All rök ventileras ut före bastubadet och elden släcks men energin lagras fortfarande i stenarna. Ångan i en rökbastu blir rundare och mjukare än i en vanlig vedeldad bastu. Rökbastun kallas ofta bastunens Rolls-Royce. I vår stora rökbastu har vi 800 kg sten och vi eldar med aspträ.

Relax-avdelning
Alla våra faciliteter har ett relaxrum i anslutning till bastubadet. Mellan baden slappar du av med kalla drycker och salta snacks och du kan också njuta av våra speciella bastubufféer. Bastun är lämplig för 1 – 200 personer, för konferenser och privata grupper.

Välj till:
Bastubuffé
Badrockar
Tofflor
Välkomstdrinkar
Bastu Spa & Yoga och mycket mer

Fler aktiviteter

Temadag juni

Nationalbastudagen

Den andra lördagen i juni varje år firas Nationalbastudagen tillsammans med Svenska Bastuakademien.
Safari på isbrytaren Polar Explorer
Safari Polar Explorer

Isbrytarsafari

Lyssna på det dramatiska ljudet av sprickande is och isblock som krossas.
Det unika fisket

Sikfesten

Sikfiske i Kukkolaforsen är inte vilket fiske som helst. Här används en metod, med långskaftad håv, som har anor från 1500-talet.