Bastu-upplevelse

Om du vill vara tornedaling för en liten stund

Rökbastu: Bastuns Rolls-Royce

BYA-bastu: med plats för minst 60 personer

Varma badtunnor: med plats för samtal

Bada: i Torneälv vid Kukkolabeach

Kulturhistoria: upplev en Tornedalsk tradition

Världsarv: Sauna, ett UNESCO världsarv

Varje torsdag i juli  har vi öppet hus i Bastu-område kl 15-18.

Kom till oss och upplev något typiskt tornedalskt, nämligen ett långt och härlig bastubad. Boka ditt boende i samband med våra bastudagar för att ta chansen att bli en tornedaling för en liten stund. Vi brukar ha representanter med från Svenska Bastuakademien som berättar om bastuns roll och betydelse för vårt kulturarv.

Ta med dina vänner och kom o basta, du kan bland annat njuta av VIP-bastu, Bya bastu, växthusbastu, traditionell familjebastu och rökbastu. Dessutom kan du sitta i hot tub medan du beundrar den magnifika forsen eller ta ett uppfriskande dopp vid Kukkolastranden. Och du, kom ihåg att ta med handduken!

Försäljning av dryck o enklare rätter finns på plats.

Passa på att boka bord i vår restaurang efter ert bastubad för att få en extra härlig avslutning på kvällen

Bastun ett världsarv

Visste du att bastukulturen har lagts till på UNESCO:s lista över mänsklighetens immateriella kulturarv? I Tornedalen delar vi den Finska bastukulturen och har anammat traditionen av bastubad som både en inre- och yttre rening.

I ett pressmeddelande som tillkännagav tillägget skrev UNESCO om bastuns betydelse i den finska kulturen.

“Traditionellt har bastun betraktats som ett heligt utrymme – en “naturkyrka”. Kärnan i upplevelsen är löyly, den ande eller ånga som frigörs när man häller vatten på en stapel uppvärmda stenar”, skriver FN-organet i ett uttalande.

Se mer av vårt utbud här

Sikhåvning i Kukkolaforsen
Fiske

Håvfiske

Fisket vid Kukkolaforsen har under många århundraden varit av stor betydelse för ortens befolkning. Än idag bedrivs sikfiske med håv från båtar och bryggor.

Restaurang

Smakupplevelser vid forsens brus!
Matupplevelsen

Dinner on the river

Upplev närheten till vattnet och den brusande älven. Närmare de virvlande strömmarna i Kukkolaforsens brus kommer du inte.