Kaffeost med hjortron
Smakbricka
Kukkolaknäcke
Kukkolatapas
Husets tryfflar: Lingon, cognac & hjortron.
Utsiktsrestaurangen vid Kukkolaforsen
Oxfilé
Mousserande vin med rabarber dekoration
Margit & Johannah guidar er genom menyn
Siksallad smörgås, toppad med sikrom
Foto: Åsa Öhlund

Kukkolameny

Dryckerna är ett förslag som passar bra till menyn.

Lättrökt älgtartar med ostronskivling, örtsås, rökt salt, Västerbottensost L
Ladr:en Brown ale från Överkalix alt. Somersby Secco

Dopp i kopp, traditionell tornedalsk sommarrätt
Ortens gravlax, rökt sik, västerbottensost, kokt potatis och smörkopp med lök och örter. G, LL
Neiss Pinot Grigio

Kaffeost, varm kanelsås och hjortron G,L
Pineau de Charentes Röd 10yo, Frankrike

Pris: 525:-
Dryckespaket: 250:-

Norbottensmeny

Kukkolatapas
Siksallad med sikrom, gravad lax, panerad löja, soukisrökt renstek och renhjärta från Soukolojärvi. LL
Tornio Panimo Original Lager 1964 alt. Somersby sparkling rosé

Renskavspanna med potatismos och råröda lingon. G, L
Esprit BIO Rouge, Languedoc, Frankrike

Svartvinbärspannacotta och hjortonsås. G,L
Pineau de Charentes Röd 10yo, Frankrike

Pris: 495:-
Dryckespaket: 240:-

FÖRRÄTTER:
Kukkolatapas: siksallad med sikrom, gravad lax, panerad löja, soukisrökt renstek och renhjärta från Soukolojärvi 155:-
Lättrökt älgtartar med ostronskivling, örtsås, rökt salt och västerbottensost L 155:-
Gravad bottenvikslax med pepparrotssås, capris och marinerad rödbeta. Kalix tunnbröd. L 130:-
Silltallrik
med gröna ärtor, ägg, lila potatis, picklad lök, rädisa och Kukkola rybsolja. L 120:-
Polkabeta carpaccio
med örtsås, ostronskivling, Skabram ost och blomkål. Veg L 125:-
Ostbrika –
Västerbottensost, Skabram, Gräddädel och Chevré. Tomatmarmelad, hjortronmarmelad och tunnbröd. 135:-

VARMRÄTTER:
Varmrökt kukkolasik med kokt potatis, örtkryddad rybsolja från Kukkola & gräddfilsås 210:-   LG
Dopp i kopp med färskpotatis, lök, gräslök, rökt västerbottenost, rökt kukkolasik & gravad lax 210:-   LL G
Polarregnbåge med sikrom, hasselbackspotatis och säsongens primörer. 295:- G, L
Renskavspanna
med potatismos och råröda lingon. 250:- G, L
Bakad Bottenvikslax
med morotspuré, jordärtskocka, broccoli och persiljeolja. 220:- G, LL
Högrevsburgare
med pretzelbröd, syltad rödlök, krispig sallad, västerbottensost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och rotfruktschips. 160:- L
Vegburgare
med pretzelbröd, syltad rödlök, krispig sallad, västerbottensost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och rotfruktschips. 155:- L, Veg
Långbakad lammlägg
med vitlökskräm, rödvinssås, rödbetor, sparris och morot. 250:- G, LL
Älgytterfilé
med rödvinssky, potatiskroketter och säsongens primörer. 395:- G, LL
Bulgur
med säsongens grönsaker, tomatsås och ärtbiffar. 110:- Vegan, L

Sikrompizza: potatis, smetana, västerbottenost, mozzarella, sikrom, röd lök 250:-   L
Laxpizza: pepparotcreme, kallrökt lax, mozzarella & ruccola 135:-   LL
Suovaspizza: tomatsås, champinjoner, suovas, mozzarella 145:-   LL
Skinkpizza: tomatsås, skinka, champinjoner, mozzarella 110:-   LL
Salamipizza: tomatsås, pepparsalami, lök, oliver, mozzarella 110:-   LL
Vegpizza:
tomatsås, paprika, champinjoner, mozarella, cheddar, lök, oliver 110:-
Veganpizza:
tomatsås, paprika, champinjoner, veganost, lök, oliver 110:- L

SMÖRGÅS PÅ LINGONLIMPA:
Siksallad och sikrom 110:-   LL
Gravad lax med hovmästarsås 95:-   LL
Ost & skinka 55:-   LL

BARNMENY
Pannkakor 3 st/6 st med vispad grädde och hallonsylt 50:-/95:-   LG
Köttbullar 6 st/12 st med pressad potatis, gräddsås och lingon 60:-/95:-   LG
Dopp-i-kopp: Rökt kukkolasik, potatis, traditionell smörkopp 75:-   LL G
Panerad kyckling
med potatismos, morots/äppelsallad 95:- G, L

EFTERRÄTTER
Chokladfondant med hemlagad kanelglass och lingonsås 120:-   LL
Svartvinbärspannacotta med hjortronsås  95:-   LG
Blåbärspaj med lingonsås, vaniljglass 105:-  
Kaffeost med varm kanelsås, hjortronmylta 150:-   G, L
Hjortronpizza (passar att dela) 250:- L

*L-laktosfri, LLlåglaktos, Gglutenfri

Här kan du se vår vinlista >>