A la Carte Meny
Under högsäsong blir restaurangen ofta fullbokad! Var ute i god tid och boka bord för både lunch och middag.
Norrbottensmeny
Kukkola tapas
Siksallad med sikrom, kallrökt polarregnbåge, Västerbottenost, renstek från Soukolojärvi och rökt älgstek. L
Vilarnau Organic Brut Nature, Spanien
Renskavspanna med potatismos och rårörda lingon. G, L
Esprit BIO Rouge, Languedoc, Frankrike
Rabarber- jordgubbspaj serverad med vaniljglass.
Pineau de Charentes Röd 10 yo, Frankrike
Meny 530:-
Dryckespaket 250:-
Kukkolameny
Lättrökt oxtartar med picklad svamp och Västerbottenost. L
Tornio Panimo Original Lapland Lager
Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk sommarrätt
Kallrökt polarregnbåge, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis och smörkopp med lök och örter. G, LL
Purato Catarratto Pinot Grigio, Italien
Vinbärspannacotta. G, L
Moscatel de Setúbal, Portugal
Meny 475:-
Dryckespaket 250:-
Många av våra rätter går att anpassa om du har någon specialkost.
LL-låglaktos L-laktosfritt Vegan -ej animaliska produkter
G-glutenfritt M-mjölkfritt Veg -lakto-ovo-vegetariskt
Förrätter
Lättrökt oxtartar serverad med picklad svamp och Västerbottensost. L | 155:- | |||
Kukkola tapas | ||||
Siksallad med sikrom, kallrökt polarregnbåge, Västerbottenost, renstek från Soukolojärvi och rökt älgstek. L | 155:- | |||
Beta-carpaccio serverad med picklad svamp, Västerbottenost och Pesulas rybsolja med örter. Veg L (vegansk på begäran) | 125:- |
Huvudrätter
Rökt Kukkola-sik med gräddfilssås och potatis. G, L | 210:- |
Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk sommarrätt Kallrökt polarregnbåge, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis, smörkopp med lök och örter. G, LL |
225:- |
Renskavspanna med potatismos och rårörda lingon. G,L | 270:- |
Bakad bottenvikslax med pommes duchesse och citrussås G,LL | 225:- |
Bottenvikslaxburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L | 225:- |
Högrevsburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, Västerbottenost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L | 195:- |
Vegburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, Västerbottenost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L
(vegansk på begäran) |
175:- |
Bulgur med säsongens grönsaker. Vegan, L | 110:- |
Barnmeny
Dopp i Kopp – rökt sik och smörkopp. G, LL | 75:- | |
Pannkakor 3 st/6 st med grädde och hallonsylt. | 60:-/95:- | |
Köttbullar 6 st/12 st med gräddsås, potatismos och rårörda lingon. G, L | 65:-/95:- | |
Pizza | ||
Kallrökt polarregnbåge, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, toppad med Nordica mix. | 145:- | |
Norrländsk kebab: strimlat renkött, tomatsås, champinjoner, mix av mozzarella och cheddar, serverad med vitlökssås. | 155:- | |
Skinkpizza: tomatsås, skinka, mix av mozzarella och cheddar. | 120:- | |
Vegpizza: tomatsås, paprika, champinjoner, lök, oliver, mix av mozzarella och cheddar. (vegansk på begäran) | 120:- | |
Rom-pizza: röd tångkaviar, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, blandande gröna blad och rostade solrosfrön. Veg | 120:- | |
Desserter | |
Chokladkaka serverad med krämig mousse smaksatt av kaffe. LL | 120:- |
Vinbärspannacotta G, L | 95:- |
Rabarber- jordgubbspaj serverad med vaniljglass. LL | 105:- |
Glasscup, Choklad-, vanilj- och smultronglass toppad med maränger och chokladsås. L | 95:- |
Vaniljglass med årets hjortron. L | 145:- |