Kaffeost med hjortron
Smakbricka
Kukkolaknäcke
Kukkolatapas
Husets tryfflar: Lingon, cognac & hjortron.
Utsiktsrestaurangen vid Kukkolaforsen
Oxfilé
Mousserande vin med rabarber dekoration
Margit & Johannah guidar er genom menyn
Siksallad smörgås, toppad med sikrom
Foto: Åsa Öhlund

Under högsäsong blir restaurangen ofta fullbokad! Var ute i god tid och boka bord för både lunch och middag.

Norrbottensmeny

Kukkola tapas

Siksallad med sikrom, kallrökt polarregnbåge, Västerbottenost, renstek från Soukolojärvi och rökt älgstek. L
Vilarnau Organic Brut Nature, Spanien

Renskavspanna med potatismos och rårörda lingon. G, L

Esprit BIO Rouge, Languedoc, Frankrike

Rabarber- jordgubbspaj serverad med vaniljglass.

 Pineau de Charentes Röd 10 yo, Frankrike

Meny 530:-

Dryckespaket 250:-

 

Kukkolameny

Lättrökt oxtartar med picklad svamp och Västerbottenost. L
Tornio Panimo Original Lapland Lager

Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk sommarrätt
Kallrökt polarregnbåge, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis och smörkopp med lök och örter. G, LL

Purato Catarratto Pinot Grigio, Italien

Vinbärspannacotta. G, L

Moscatel de Setúbal, Portugal

Meny 475:-

Dryckespaket 250:-

 

Många av våra rätter går att anpassa om du har någon specialkost.

LL-låglaktos                   L-laktosfritt                   Vegan -ej animaliska produkter

G-glutenfritt                  M-mjölkfritt                   Veg -lakto-ovo-vegetariskt

 

Förrätter

Lättrökt oxtartar serverad med picklad svamp och Västerbottensost. L 155:-
Kukkola tapas
Siksallad med sikrom, kallrökt polarregnbåge, Västerbottenost, renstek från Soukolojärvi och rökt älgstek. L 155:-
Beta-carpaccio serverad med picklad svamp, Västerbottenost och Pesulas rybsolja med örter. Veg L (vegansk på begäran) 125:-

Huvudrätter

Rökt Kukkola-sik med gräddfilssås och potatis. G, L 210:-
Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk sommarrätt
Kallrökt polarregnbåge, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis, smörkopp med lök och örter. G, LL
225:-
Renskavspanna med potatismos och rårörda lingon. G,L 270:-
Bakad bottenvikslax med pommes duchesse och citrussås G,LL 225:-
Bottenvikslaxburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L 225:-
Högrevsburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, Västerbottenost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L 195:-
Vegburgare serverad med syltad rödlök, krispig sallad, Västerbottenost, tomat, vitlökskräm, coleslaw och chips. L

(vegansk på begäran)

175:-
Bulgur med säsongens grönsaker. Vegan, L 110:-

Barnmeny

   
Dopp i Kopp – rökt sik och smörkopp. G, LL 75:-
Pannkakor 3 st/6 st med grädde och hallonsylt. 60:-/95:-
Köttbullar 6 st/12 st med gräddsås, potatismos och rårörda lingon. G, L 65:-/95:-
Pizza  
   
Kallrökt polarregnbåge, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, toppad med Nordica mix. 145:-
Norrländsk kebab: strimlat renkött, tomatsås, champinjoner, mix av mozzarella och cheddar, serverad med vitlökssås. 155:-
Skinkpizza: tomatsås, skinka, mix av mozzarella och cheddar. 120:-
Vegpizza: tomatsås, paprika, champinjoner, lök, oliver, mix av mozzarella och cheddar. (vegansk på begäran) 120:-
Rom-pizza: röd tångkaviar, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, blandande gröna blad och rostade solrosfrön. Veg 120:-

 

Desserter  
   
Chokladkaka serverad med krämig mousse smaksatt av kaffe. LL 120:-
Vinbärspannacotta G, L 95:-
Rabarber- jordgubbspaj serverad med vaniljglass. LL 105:-
Glasscup, Choklad-, vanilj- och smultronglass toppad med maränger och chokladsås. L 95:-
Vaniljglass med årets hjortron. L 145:-