Sommar lunch i Kukkolaforsen

Lunchmeny sommar 2025

Varje dag serverar vi Tornedalsk laxsoppa efter mamma Margits recept.

Salladsbuffé med flera goda sallader, hembakad lingonlimpa, flatbröd, tunnbröd och smör. Kaffe och kaka

Måndag Nötgryta med pärllök, duchessepotatis med dill

Tisdag Kycklingfilé med solrosfrön, aprikos samt äppel- och lingonchutney, råris med grönsaker

Onsdag Revbensspjäll marinerade i lokalt öl och örter med BBQ-sås, potatismos

Torsdag Grillade kycklinglårfilé marinerade i Pesulas senap, vitvinssås med paprika och Västerbottenost, ris med grönsaker

Fredag Rumpstek med skogssvampssås, matvete med rostad lök och örter

Lördag Långbakad fläskfilé med karamelliserad lök och med rosmarinsås, rostad potatis

Söndag Rostad och bräserad lammstek med fyllig sås, Potatisgratäng

PRIS: 260 SEK / pers. 6-12 åriga 130 SEK / barn

 

Alla rätter och sallader är gluten och laktosfria

Vi har även ett vegan alt. vegetariskt alternativ.

Det går också att välja á la carte-lunch

 

VARMRÄTTER

 

Rökt Kukkolasik med gräddfilssås och potatis. GF, LF 260:-
Dopp i kopp. Traditionell tornedalsk rätt

Gravad lax, rökt Kukkola-sik, Västerbottenost, kokt potatis, örtolja samt smörkopp med lök och örter. GF, LL

270:-
Kukkolaburgare Hamburgare (välj mellan nötkött, lax eller vegetarisk) serverad med picklad rödlök, krispsallad, Västerbottenost, tomat, rotfruktschips, vitlökssås, coleslaw. LF

 

240:-

BARNMENY

Dopp i Kopp – rökt sik och smörkopp. GF, LL 95:-
Pannkakor 3 st/6 st med grädde och hallonsylt.  LF 69:-/99:-
Köttbullar 6 st/12 st med gräddsås, potatismos och rårörda lingon. GF, LF 69:-/99:-
PIZZA
Kallrökt polarregnbåge, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, toppad med Nordica mix. 185:-
Norrländsk kebab: strimlat renkött, tomatsås, mix av mozzarella och cheddar, serverad med vitlökssås. 185:-
Skinkpizza: tomatsås, skinka, mix av mozzarella och cheddar. 150:-
Margarita: tomatsås, mix av mozzarella och cheddar.

(vegansk på begäran)

120:-
Vegetarisk rom-pizza: röd tångkaviar, pepparrotskräm, mix av mozzarella och cheddar, blandande gröna blad och rostade solrosfrön. VEG 150:-
Sikromspizza med crèmefraiche, potatis, och rödlök. 395:-

 

Smörgåsar på hembakad lingonlimpa
Siksallad på rökt sik, med sikrom

Gravad lax

Ost och skinka

 

145:-

145:-

110:-

DESSERT

 

Vaniljglass med hjortron och vispgrädde. GF 169:-
Hallonsorbet med hallon sås, rabarbersylt och vispgrädde.  GF LF

(Mjölkfri på begäran)

139:-
Chokladpralin

Handgjorda praliner

59:-

 

Bordsbokning

Vi rekommenderar bordsbokning!