Lax- och sik pata
Bilden tagen 16 december och i bakgrunden ser ni kulturbyn.
klicka på bilden för en film

Värmen och generositeten omfamnar gästen omedelbart, när tre generationer Spolander hälsar välkommen till Kukkolaforsen. Johannah är dotter i huset och tillsammans med maken Martin och sin bror Mathias, har hon tagit över driften och utvecklingen av Kukkolaforsen från föräldrarna Svante och Margit sedan ett par år tillbaka.

Efter några år söderut, bland annat i Stockholm, började rötterna göra sig påminda. 2005 gick flyttlasset hemåt, till Kukkola.

Generationsskiftet i familjeföretaget var ett faktum och Johannahs bror Mathias har också vänt hemåt för att dra sitt strå till stacken.

Svante och Margit Spolander är karismatiska och välkända entreprenörer som tagit ett steg tillbaka för att släppa fram den nya generationen. I och med att Johannah och hennes generation tar över driften har familjen Spolander varit verksamma på området i 5 generationer

Förutom familjen Spolander finns en rad lojala medarbetare som också brinner för verksamheten på Kukkolaforsen. Många har arbetat länge och har ett hjärta som klappar varmt för Tornedalen. -Utan alla dessa eldsjälar skulle vi aldrig klara att driva anläggningen. Det handlar om människor med ovärderlig yrkeskunskap, i allt från bakning, kultur och hantverkskunnande till fisket ute på patan. De är en del av familjen och en del av företaget.