Lax- och sik pata
Bilden tagen 16 december och i bakgrunden ser ni kulturbyn.

Värmen och generositeten omfamnar gästen omedelbart, när tre generationer Spolander hälsar välkommen till Kukkolaforsen. Johanna är dotter i huset och tillsammans med maken Martin och sin bror Mathias, tar hon successivt över driften och utvecklingen av Kukkolaforsen från föräldrarna Svante och Margit.

Efter några år söderut, bland annat i Stockholm, började rötterna göra sig påminda. 2005 gick flyttlasset hemåt, till Kukkola.

Generationsskiftet i familjeföretaget pågår och Johannas bror Mathias har också vänt hemåt för att dra sitt strå till stacken.

Svante och Margit Spolander är karismatiska och välkända entreprenörer som nu tar ett steg tillbaka för att släppa fram barnen.

Förutom familjen Spolander finns en rad lojala medarbetare som också brinner för verksamheten på Kukkolaforsen. Många har arbetat länge och har ett hjärta som klappar varmt för Tornedalen. -Utan alla dessa eldsjälar skulle vi aldrig klara att driva anläggningen. Det handlar om människor med ovärderlig yrkeskunskap, i allt från bakning, kultur och hantverkskunnande till fisket ute på patan. De är en del av familjen och en del av företaget.