Temadag

Fira Nationalbastudagen tillsammans med Svenska Bastuakademien

Datum: andra lördagen i juni

Tider: heldag, årsmöte, föreläsningar och bastubad

Medlem:  För medlemmar i Svenska Bastuakademien


Nationalbastudagen

Den andra lördagen i juni varje år firas Nationalbastudagen tillsammans med Svenska Bastuakademien. Syftet är att sprida och vårda god bastukultur, för allas sköna stunder i bastun. Detta en stor och viktig högtid här i Kukkolaforsen. Bastuakademien har årsmöte och i programmet finns många spännande seminarier och naturligtvis en massa god mat och härliga bastubad förstås för sina medlemmar. Vill du bli medlem kan du läsa mer här.

 

Svenska Bastuakademien är en ideell förening med säte i Kukkolaforsen vid den virvlande gränsälven i Haparanda. Föreningen är neutral i frågor om politik och religion. En väsentlig del av verksamheten är att sprida information – Facebook, skrifter, informationsblad och nyhetsbrev- om hur bastukulturen utvecklas och sprids. Svenska Bastuakademien förordar ingen speciell typ av bastu. Oavsett om bastun är vedeldad, rök, torr bastu eller av annat slag är det i samtliga fall frågan om bastu.

Fler sommaraktiviteter

Se alla
Hole in one

Golf

18-håls golfparadis som sträcker sig över gränsen mellan Finland och Sverige längs det fridfulla Torneälvsdeltat
Sikhåvning i Kukkolaforsen
Fiske

Håvfiske

Fisket vid Kukkolaforsen har under många århundraden varit av stor betydelse för ortens befolkning. Än idag bedrivs sikfiske med håv från båtar och bryggor.
Temadag 19 augusti

Nationalälvsdagen

Nationalälvdagen är en hyllning till de fria nationalälvarna. Forsfärd i båtar med facklor till tonerna av Nationalälvs hymn.