Safari på isbrytare Polar Explorer

Föreställ dig ett vidsträckt, vitt och stormfritt hav. Oändliga vita vidder så långt ögat kan se. Lyssna på det dramatiska ljudet av sprickande is och isblock som krossas.

Ingår: Isbad med överlevnadsdräkt
Varaktighet: 5h med transfer.
Svårighetsgrad: Lätt.
Upphämtning: Se på karta.

Polar Explorer är en turistisk isbrytare som erbjuder en 3 timmars kryssning i det frusna vattnet i Bottenhavet i Lappland. Under 3 timmar får du bevittna fartygets enorma isbrytande kraft. Lyssna på den självguidade turen finns tillgänglig på 16 språk via en audioguide-applikation. Du kan koppla av i den mysiga salongen, njuta av varm juice eller ta en promenad på det frusna havet under stoppet som görs halvvägs. Isbrytaren skapar en pool fri från is och alla besökare kan ta en simtur i det mörka isiga vattnet i en flytande överlevnadsdräkt. Kaptenen kommer att överlämna ett “Cruise & Swim Certificate” till alla som en minnesvärd gåva.

Fler vinteraktiviteter

Se alla
Sikhåvning i Kukkolaforsen
Fiske

Håvfiske

Fisket vid Kukkolaforsen har under många århundraden varit av stor betydelse för ortens befolkning. Än idag bedrivs sikfiske med håv från båtar och bryggor.
Temadag 19 augusti

Nationalälvsdagen

Nationalälvdagen är en hyllning till de fria nationalälvarna. Forsfärd i båtar med facklor till tonerna av Nationalälvs hymn.
Kulturguidning

Guidning i Kukkolaforsen kulturområde

Tornedalens och Kukkolas historia går inte att berätta utan att prata om fisket, människorna och livet kring älven. Den rika, mäktiga älven var och är en självklar del av livet och försörjningen.